Cafea la ibric, varianta românească.
Se ia un ibric. Se toarnă în el o cană de apă și o măsură de cafea. Se pune pe foc mic. Când începe să dea în clocot, se stinge focul, de preferat înainte de a se vărsa pe aragaz. Se stropește cu apă rece și se lasă câteva minute, să se lase zațul. Apoi se toarnă în cană. Se consumă, după caz, cafea neagră, cu zahăr sau cu zahăr și lapte. Musai, un pătrățel de ciocolată lângă.
Măsura de cafea: aprox. 15g la 250g de apă (60g/litru). Radu Anton Roman recomanda 2 lingurițe pline de cafea la o cană, no bine, dacă vrei o cafea să-ți stea lingurița drept în ea. :))) Și în acest caz înveți exersând, plus că în timp o să îți crească toleranța la cofeină, dacă utilizezi în mod regulat.
Ibricul: în al meu poți să faci două cafele Americano, deci este mic, de inox și perfect. 😀
Dacă nu ești fanul cafelei la ibric, nu-i bai, există atâtea alte opțiuni pe piață. Dar această metodă este rapidă, la îndemână și nu necesită prea multe aparate. 🙂
Și dacă pui și o merdenea lângă, o să te teleportezi direct pe Rep, în Brașov, în anii 90. 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.