Ep. 313 – crepes citron sucre sau clătite cu zahăr și lămâie

Pentru că în fiecare zi putem sărbători ziua clătitelor, astăzi avem o rețetă bretonă, simplă, rapidă și delicioasă.

Ingrediente: 500ml lapte, 250g făină, 100g zahăr, 4 ouă, 2 gălbenușuri, 50g unt topit, 1 lingură de ulei, niște rom, sare, jumătate pahar de apă. Se amestecă făina, zahărul și sarea cu ouăle, se adaugă untul și uleiul, laptele, puțin câte puțin, apa și romul la final. Se lasă să stea un sfert de oră și apoi se prăjesc clătite subțiri.

Clătitele se stropesc cu zahăr pudră și zeamă de lămâie, se împachetează în patru și se servesc.

Rețetă bretonă, de la nenea Richard Bertinet, care spune că poți face rabat de la orice, mai puțin de la rom. Și are dreptate!

Perfecte, inclusiv pentru sărbătorit dezastre la pătrat. 😀

PS: Pentru pretențioși, avem și un borcan de heciumpeci (Hetschenpetsch sau pastă de măcese). :)))

PS1: Dacă nu vă place ideea de zahăr în aluat, faceți fără, că nu au nimic. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *