Cookingbookclub 31/ rețete cu fructe

Ediția de luna aceasta nu este o mare filozofie, dar necesită două condiții: puțină creativitate și deschidere către combinații cu fructe în feluri de mâncare, nu desert. Tradițional, ar trebui să știți să faceți cel puțin mâncare de gutui, orez cu prune uscate și sosuri cu mere și/sau gutui sau salată de crudități, cu mere în ea. Dar cel mai simplu este să combinați salata cu diferite fructe, eu nu am dat greș niciodată. Și dacă adăugați un fruct în sosul de paste se cheamă că ați pus C-ul în dezastruChef. 😀

Toast cu brânză și nectarine la grătar

O felie de pâine prăjită. Niște brânză ricotta sau brânză de vaci, amestecată cu zeamă de lămâie, sare și ulei de măsline. Eu am pus telemea de vacă. Voi puteți alege brânza din frigider. Deasupra, niște felii de nectarine, care au fost prăjite pe grătar. N-aveți grătar, folosiți tigaia și foarte puțin ulei. Stropiți cu ulei balsamic și condimentați cu frunze verzi, de salată sau pătrunjel. Rețetă făcută în toamnă, în perioada asta înlocuim nectarinele cu mere, pere sau piersici din compot, scurse bine de zeamă. Inspirată din cartea Abrei Berens, Pulp.

Cușcuș cu legume și gutui

Jumătate de cană de cușcuș, pus la hidratat cu o cană de apă fierbinte, puțină sare sau vegeta și un strop de ulei. Legume, în cazul meu un morcov și jumătate de zucchini, și o gutuie, curățate, spălate, tăiate felii subțiri sau cuburi și călite cu puțin ulei, condimentate cu sare, piper și un praf de coriandru. Când sunt făcute, adăugați cușcuș și niște pătrunjel/mărar tocat și folosiți pe post de garnitură la ceva proteine. Eu am pus la călit și trei felii de șuncă de pui, așa că a rezultat un fel de mâncare de sine stătător. 🙂

Salată rapidă

Mix de salată, de la pungă. Un măr acrișor, tăiat felii subțiri. Am găsit Rennet la piață, așa că el a ajuns în salată. Niște feta, dar merge orice fel de brânză, după mofturi. Dressing clasic, de ulei de măsline și zeamă de lămâie. Plus o chiflă. Din seara în care nu am avut timp de gătit și nici chef de pizza. :))

Ultimele două rețete sunt inspirate de la Brennan & Oliver, dar așa, mai din avion, pentru că luna aceasta am gătit minimalist. Și în rest am mâncat de la mama și Chef. 😛

Până luna viitoare, când descoperim noi cărți și site-uri de gătit, distracție plăcută la distrus rețete. Dacă găsiți vreuna interesantă, lăsați un comentariu. 🙂

#cookingbookclub #newoldtrendygold pentru că anul acesta experimentăm cu rețete noi, vechi, la modă sau cu rețete fără de care bucătăria așa cum o știm astăzi nu ar exista.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult. Și dacă vrei să afli mai multe despre gătit, uite aici un curs rapid de bucătărit.