Pentru că dragostea pentru mine trece prin stomac (deh, nimic nou 😛 ), astăzi avem o rețetă dezastru, cu ananas și zahăr. O dată pe an, de Valentine’s, este permis. 😀
Mai întâi pregătiți marinata din sos de soia, zahăr brun, oțet de orez, ulei de măsline, sare, pudră de usturoi, piper. Ochiometric, în funcție de câtă carne folosiți și proporțional. Pentru un piept mare de pui, eu am pus maxim o lingură din fiecare, poate chiar mai puțin și un praf de condimente, cât să acopere carnea, nu să iasă o ciorbă. 🙂
Un piept de pui, fără piele și oase, îl tăiați bucăți mici și îl amestecați cu marinata și îl lăsați un sfert de oră să stea. Dacă aveți ananas proaspăt, tocați mărunt și niște ananas. Dacă folosiți din cel din conservă, puneți la final, ca mine.
După un sfert de oră, puneți două linguri de ulei de măsline în tigaie la încins și adăugați bucățile de pui, prăjind câteva minute pe fiecare parte, până prind o culoare frumoasă, maroniu-auriu închis. Către final adăugați și ananasul din conservă.
Zice-se că bromelaina din ananas acționează asupra proteinelor din carnea de pui, care devine fragedă. Dar eu zic că gustul și impactul de bază sunt de la zahărul brun. :))))
Serviți puiul cu orez și salsa făcută cu ananas, ceapă roșie și frunze de coriandru, plus o lingură de dressing din marinata de mai sus. Ups, că uitasem, să păstrați o lingură de sos. 😀
Rețeta este adaptată din NYT Cooking.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.