Ep. 307 – ciorbă de fasole boabe și sfeclă roșie

Mama a făcut o ciorbă excelentă, cu fasole boabe și sfeclă roșie și care se pregătește rapid, dacă ai ingredientele principale fierte. 🙂 În cazul de față, fasolea a fost decongelată, iar sfecla a fost cumpărată gata fiartă.

Într-o oală pui la călit cu puțin ulei zarzavaturi de ciorbă: ceapă, morcov, păstârnac sau pătrunjel rădăcină și țelină, bineînțeles, curățate, spălate și tocate mărunt. După câteva minute, completezi cu apă, condimentezi cu sare, piper și cimbru și lași să fiarbă la foc potrivit. Când sunt pe jumătate făcute, adaugi fasolea boabe, zeamă de la fasolea fiartă, decongelată și ea și sfecla roșie fiartă, taiată cuburi. Către final, torni suc de roșii, puțin hrean murat și ardei iute.

Este proteică, vegană, sățioasă și potrivită pentru când este frig afară.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.