Astăzi m-am gândit ca la cafea să avem un desert rapid, făcut din resturi, cu gust de tiramisu. Pentru acele zile când nu avem tiramisu original. 🙂
Trifle este un desert englezesc format din straturi succesive de blat sau pișcoturi, cremă, fructe și frișcă.
Varianta mea are pișcoturi date prin cafea cu Amaretto (de unde gustul de tiramisu 😛 ), frișcă îndulcită și mandarine/ clementine. 3 straturi, pentru care am folosit vreo 3-4 pișcoturi, 3 linguri de frișcă și 2 fructe.
Cel mai complicat a fost să bat frișca cu zahăr pudră și să nu se transforme în unt. 🙂
Pregătit direct porționat, într-un pahar înalt. La final am ras niște ciocolată neagră, pentru impresia artistică.
Am exagerat puțin cu zahărul, de asta nici nu am simțit că nu are mascarpone în el. :)))
Dacă ați pus Amaretto ochiometric, nu vă suiți la volan după ce ați mâncat. 😀
Este din leftovers, adică resturi. Și cu aport de vitamina C, care face pielea frumoasă. Dezastru autentic. 😛
Dacă vreți alte variante, atunci în loc de frișcă puteți folosi cremă cu mascarpone. Iar în loc de mandarine/ citrice, poate kiwi sau ananas. Sau fructe de pădure.
În cazul de față citricele taie greața de la frișcă. 🙂
Și dacă puneți frișcă vegetală, este vegan.
De consumat cu o cafea neagră. Care nu mai are nevoie de zahăr. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.