[prăjitorturișicafea 45] – banana bread

Am făcut muffins/brioșe și acum facem bread/chec. Adaptat, logic, pentru că ce om normal la cap se chinuie să cântărească 113 g de unt? 🙂

Ingrediente: 250g făină, 1 linguriță bicarbonat, un praf de scorțișoară, un praf de sare, 100g unt/ margarină, 3-5 linguri de zahăr brun (aprox. 100-150g), 2 ouă mari, 1 iaurt mic (140g), 3 banane coapte. Toate ingredientele la temperatura camerei. De preferat. 🙂

Untul moale se bate cu robotul până se face spumă, după care adăugăm, pe rând, zahărul brun sau alb, ouăle, iaurtul și bananele mărunțite cu furculița; la final ingredientele uscate, sare, scorțișoară, bicarbonatul și făina. Iese un aluat consistent, care curge și pe care l-am turnat în 2 tăvi mici, dreptunghiulare, de chec, umplându-le pe trei sferturi.

Se coace în cuptor preîncălzit, la foc mediu/ 190 grade, vreo jumătate de oră. Este copt când scobitoarea iese curată și are o culoare frumoasă, aurie.

Rece, se taie felii. Este perfect pentru cafea.

La alegere, puteți pune și vreo 100 g de nuci.

Eu am pus doar 3 linguri de zahăr, pentru că nu sunt fan, dar, pentru că bananele nu au fost foarte coapte, checul meu a ieșit așa și așa la gust. Data viitoare o să pun mai mult zahăr și asta e, că oricum nu va fi dulce ca la McD. 😀

Și cu această rețetă intrăm cu dezastrul dulce și pufos direct în 2024! 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *