Ep. 301 – ciorbă cu carne tocată

Mama a combinat niște rețete turcești și tătare și le-a adaptat la mofturile familieidezastru și la ingredientele din frigider și uite așa, rapid, a ieșit ciorba de azi. Dacă nu vă place titlul, puteți să-i spuneți ciorbă cu zdrențe de carne, ciorbă de ardei dezumpluți, fără ardei sau ciorbă cu carnea din perișoare (deși nu-s perișoare, că nu au orez, lol).

Rețeta: niște carne tocată, amestec de porc și vită se pune la înăbușit cu puțin ulei, apoi se condimentează cu sare și piper și se adaugă legume tocate: ardei, ceapă, un cățel de usturoi, puțin ardei iute, morcov, țelină, apio și niște pastă de tomate. Se mai adaugă câte puțină apă, apoi se completează, să iasă de ciorbă, nu tocană. La final se adaugă zeamă de lămâie și niște paste mici.

Iese o ciorbă groasă, consistentă, chiar bună. Cine s-ar fi gândit? 🙂

Cantitățile sunt evident ochiometrice, în funcție de oală și câte porții vreți să faceți (nu faceți mult, dacă nu sunteți convinși de rezultat). 🙂

După cum observați, experimentatul în bucătărie este din familie. Ceea ce vă doresc și vouă. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *