[prăjitorturișicafea 43] – brioșe cu dovleac

Ies mari, ies colorate, ies aromate, ies bune de tot. Pe cuvânt de dezastru! :))))

Ingrediente: 225g făină, 100g zahăr, 2 ouă, 100g unt topit, 200g piure de dovleac, un praf de sare, jumătate plic de praf de copt, un praf de scorțișoară, 50g zahăr brun (opțional).

Amestecăm într-un vas ouăle cu sarea și zahărul, după care adăugăm untul topit și alternativ piureul de dovleac și făina amestecată cu praful de copt și scorțișoară. Iese un aluat gros, pe care o să-l turnăm cu lingura în tava de brioșe, pe hârtiile speciale. Mie mi-au ieșit 9 brioșe mari, din motive de ouă mici și mai puțin piure de dovleac, dar poate vouă vă ies 12. 🙂 Zahărul brun probabil le va face mai colorate și mai dulci. 🙂

Timp de coacere vreo 30-45 de minute, la foc moderat către mic. Dar cercetați din când în când, să nu le ardeți prea tare. :))) Când sunt gata, scobitoarea iese curată.

Perfecte cu o cafea cu scorțișoară și cardamon. 🙂

Rețeta este adaptată de pe BBC Good Food.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *