Ep. 293 – salată de murături

Salata de murături este una clasică în bucătăria autohtonă și o să o găsești în diferite variante, cu sau fără gogoșari și castraveți murați. Practic, câte bordeie, atâtea obiceiuri. La noi murăturile clasice sunt gogonele, cu rondele de morcov și țelină, varză roșie și conopidă. Castraveții și gogoșarii se murează separat și pentru fiecare există mai multe rețete. De exemplu castraveți în oțet sau în saramură. (Nu mă întreba care-s cei mai buni, pentru că toți sunt dezastru!!!) 😀

Salata de murături este perfectă pentru perioada de iarnă, de asezonat orice mâncare de sezon, inclusiv sandvișuri. Și pentru că se păstrează pe termen lung, de utilizat pe tot parcursul anului.

Butoiul nostru cu gogonele ține fix până în primăvară, iar castraveții și gogoșarii, dacă sunt păstrați la temperatură și umiditate constantă, țin și mai mulți ani.

Yummy-yummy! 😛 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *