Ep. special: tortilla de patatas sau omletă cu cartofi

Suna puțin grețos, dar este chiar bună în realitate și se poate mânca și rece. Merge și de antreu, alături de un sos picant sau iute.

Pentru una-două porții, aveți nevoie de 2 ouă, un cartof mediu către mare și o rondea de ceapă. Plus ulei. Muuuuult ulei. 😀

Am curățat și spălat cartoful, apoi l-am tăiat cuburi mici. Bănuiesc că va arăta ok și dacă scoateți felii subțiri, cu o mandolină, dar nu am încercat, de frică să nu rămână cartofii cruzi. 🙂 Felia de ceapă am tocat-o mărunt. Separat, într-un vas, băteți cele două ouă și condimentați-le cu sare și piper. Cu furculița sau cu un tel, nea Andres zice că să fie o compoziție pufoasă.

Într-o tigaie, turnați ulei generos, apoi puneți cuburile de cartofi și prăjiți-le uniform, pe toate părțile. Să fie aurii, nu arse. Adăugați ceapa și mai lăsați un minut.

Și de aici devine interesant: scoateți într-un vas cartofii și ceapa prăjite, scurse bine de ulei. Turnați deasupra ouăle și amestecați. După care, în tigaia cu ulei (mai completați, dacă este cazul), turnați omleta cu cartofi și puneți înapoi pe foc. Când este făcută pe o parte, trebuie întoarsă pe cealaltă parte, cu ajutorul unei farfurii.

Rezultatul final este o omletă plată, cu cartofi și ceapă de gust, care poate fi servită caldă sau rece.

Dacă nu le aveți cu întorsul sau faceți o cantitate mai mare, cred că este mai ușor să băgați omleta la cuptor.

Și când zic mult ulei, înseamnă cantitate normală, pentru că eu gătesc cu puțin ulei, și nu înseamnă baie de ulei. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *