Uite că am mai încercat o rețetă de la Jose Andres, de data aceasta paella de verduras sau, cum am spune noi pe aici, niște pilaf cu legume. :))))
Nea Andres pune ciuperci, conopidă, vinete, mazăre și dovleac galben, dar spune că se pot folosi orice legume de sezon. Eu am pus vinete, zucchini, mazăre și niște ardei verde, ocazie cu care am mai trecut o bornă, cea a mâncatului de dovlecel și/sau zucchini în mâncare scăzută (am mâncat printre altele dovlecel umplut cu carne și nu am murit :)))) ).
Ca la un ghiveci autohton, care să nu iasă praf la final, spălați, curățați și tăiați legumele cuburi mari sau felii, cum vă place, apoi le adăugați într-o cratiță, pe rând, în funcție de cât de repede se fierb.
În cazul meu, am pus puțin ulei, apoi jumătate de ceapă, un pumn de cuburi de vinete, când au fost călite, am adăugat o zucchini, o lingură de mazăre congelată, o jumătate de ardei tocat, roșu și galben, sare, piper, șofran, un cățel de usturoi, o roșie mare tocată și puțină apă; la final am pus jumătate de cană de orez și am lăsat să fiarbă la foc mic, până s-a făcut orezul și s-a evaporat apa. Dacă aveți și niște vin, muy bien, va fi perfect.
Autorul ne sugerează să servim paella de legume cu mujdei de usturoi… ăsta da dezastru! 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.