Ep. 289 – sos de pere cu amaretto

Sincer, nu a sunat deloc rău, mai lipseau pișcoturile și cafeaua. :))))) Dar am testat o cantitate mică, să văd dacă îmi place și data viitoare fac mai mult, dacă este cazul.

Așadar, în varianta mea, am spălat vreo 2-3 pere coapte, galbene, de mărime medie, le-am curățat de cotor și eventualele zone stricate, le-am tăiat bucăți și le-am pus într-o oală. Au rezultat aprox. 700g de fructe. Peste ele am turnat 2 linguri de zahăr și le-am pus să fiarbă pe aragaz, la foc mediu. Destul de repede și-au lăsat zeamă. Multă zeamă. Am amestecat cu spor, pe foc, până când fructele au început să se topească în zeamă. Dar cum unele bucăți au fost mai tari, a fost nevoie să trag de pe foc, să las să se răcească și să folosesc blenderul. Dacă aș mai face o dată, le-aș curăța de coajă și aș folosi doar fructe coapte bine de tot. Am adăugat o lingură de amaretto și le-am pus încă vreo câteva minute la fiert.

Rezultatul a fost un soi de dulceață lungă cu bucăți-resturi de pere, destul de dulce și cu un gust bun de la lichior.

Sosul îl voi folosi la clătite, cheesecake sau cu înghețată.

În varianta originală se combinau 1.4 kg pere, 750 g zahăr și 125 ml amaretto. Puteți încerca, deși mie mi se pare cam mult zahăr.

Rețeta este adaptată din The Canning Kitchen, Amy Bronee.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *