[prăjitorturișicafea 42] – tartă cu pere

Cred că am făcut tarte din aproape toate fructele, ceea ce nu este rău deloc. 🙂 Varianta de astăzi are un aluat semi-integral și fructe de sezon și se face foarte repede.

Am făcut un aluat semi-integral din 125g făină (din care 50g făină integrală, restul albă), 63g unt, un praf de sare și 3 linguri de apă rece. Amestecate, lăsat 30 de minute la rece, ies două foi, cea de deasupra mai subțire pentru o tavă rotundă, cu 4 felii de tartă.

Umplutura: 2-3 pere, 1 lingură de zahăr, scorțișoară și ghimbir măcinat, griș. Fructele curățate de cotor și tăiate cuburi mici, amestecate cu 1 lingură de griș, care să absoarbă zeama și presărate cu zahăr și condimente.

În tava rotundă am pus o foaie de tartă, umplutura de fructe și cealaltă foaie deasupra și am găurit-o din loc în loc cu o furculiță. Bineînțeles că aluatul a ajuns la limită, dar este ok, nu trebuie să fie perfectă.

La cuptor, foc potrivit, 45 minute – o oră. Când umplutura face bule și aluatul este colorat, atunci tarta este gata.

Dacă ați încercat și alte tarte de pe blog, știți deja că folosesc o cantitate mică de aluat și multe fructe, puteți dubla cantitățile și atunci vă iese o tavă rotundă mare.

Acest dezastru se servește cald sau rece și cu o cafea fierbinte lângă.

Rețeta este adaptată din The Big Book of Pies and Tarts, Betty Crocker.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *