Ep. 286 – plăcintă cu pui și legume

Umplutura: carne tocată de pui, până în jumătate de kilogram, doi morcovi, o ceapă roșie, cozile de la o legătură de pătrunjel verde, jumătate de dovlecel, o roșie mică. Da, v-ați prins, am făcut curat prin frigider! :))

Într-o tigaie, cu ulei de măsline, am pus la călit carnea și legumele tocate mărunt, am condimentat cu sare, vegeta, piper, boia și coriandru. După care am acoperit cu apă și am lăsat să fiarbă la foc mic, completând cu apă pe parcurs. La final am lăsat să scadă sosul aproape de tot.

Până se răcește umplutura, într-o tavă de jena rotundă unsă cu ulei, am început să pun foi de plăcintă. Ar fi trebui vreo 3 foi mari, puse în direcții diferite și unse între ele cu ulei. Foile mele s-au rupt, așa că am pus vreo 6-8 jumătăți.

Când s-a răcit umplutura am amestecat-o cu frunzele tocate de pătrunjel verde și cu un ou bătut cu furculița, după care am pus-o în tavă. Nu a mai fost nevoile de alte foi deasupra, pentru că am folosit parte din foile de jos, acoperind cu ele carnea și legumele și dându-le, la fel, cu ulei. Pentru ultimul pas am mai păstrat un strop de ou pentru uns deasupra, după care am presărat semințe de susan.

Am copt în cuptor preîncălzit, la foc mediu, vreo 30-40 de minute.

A ieșit interesant, deși foile din interior nu sunt așa făcute. Dar poate este de la cuptorul meu.

Data viitoare încerc cu mai puțin ulei și fără sos/ou în compoziția din interior. Să vedem ce dezastru iese. :)))

Ies cam 4-6 porții. Dacă le combinați cu o salată, este și mai bine. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.