Ep. special [maiacrucamine] – două murături cu ardei

Stiți cum fac eu tot felul de experimente în bucătăria cea dezastru? No bine, astăzi avem două exemple. Semi reușite. :)))))

Baza murăturilor sunt ardeii grași și colorați. Plus oțetul de 9 grade. 🙂

Murătura nr. 1 cu ardei fideluță sau Pepper Relish

Pentru 1 borcan mare de aproape 800g, reciclat de la niște castraveți cumpărați din magazin, am tăiat fideluță vreo 3 ardei grași (galben, portocaliu, roșu) și 1 capia roșu. Am tocat o ceapă albă medie și un ardei iute verde, cu tot cu sâmburi.

Zeama este dintr-o cană de oțet, 2 linguri zahăr, 1 lingură miere, 1 linguriță sare, niște boabe de piper. Ingredientele se pun într-o oală, pe foc, împreună cu legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit către mic până în jumătate de oră.

Apoi se toarnă cald în borcan, care, după răcire, este păstrat în frigider.

Murătura nr. 2 cu ardei și castraveți sau Sweet Green Relish

N-am fost convinsă dacă să fac sau nu, dar pentru că mai aveam niște resturi de ardei, am încercat și această rețetă. Am tocat 3 castraveciori și i-am amestecat cu vreo două felii tocate de ardei roșu și verde și o ceapă albă mică, tocată și ea. Zeama am făcut-o din jumătate de cană de oțet, 1 lingură de zahăr, un vârf de sare, niște boabe de piper și cimbru uscat. Zeama fierbinte amestecată cu legumele, lăsate să fiarbă vreo 10 minute la foc potrivit, după care puse într-un borcan mic.

Practic sunt variații de murături mixe cu o zeamă care ar trebui să fie dulce-acrișoară.

Între noi dezastrele fie vorba, au sunat mai bine pe hârtie decât rezultatul din realitate. 🙂

Rețetele sunt adaptate din niște cărți de murături de peste Ocean.

PS: Mi-a luat ceva, dar am realizat ce este în neregulă cu aceste rețete, de ies foarte acre. Oțetul trebuie diluat cu apă – 1:2 (o parte de oțet, două de apă), cel puțin noi așa facem salate acasă și ies foarte bune. De ținut minte pentru data viitoare. :))

PS1: Trebuie consumate destul de repede, pentru că pe termen lung, ardeii se înmoaie.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.