Dacă îți este poftă de ceva dulce la cafea, uite o variantă rapidă, dulce-acrișor-parfumată și cu fructe. 🙂
Ungi o tavă rotundă înaltă cu puțină grăsime (unt sau margarină), după care o umpli cu rânduri de prune spălate, curățate de sâmburi și tăiate jumătăți sau sferturi. Eu am folosit cam jumătate de kilogram sau vreo 11 bucăți. Condimentezi cu un praf de scorțișoară. Într-un castron amesteci 2 linguri de zahăr tos cu vreo 2 cuburi de unt și 2 linguri de făină (amestec albă și integrală), astfel încât să ai niște frecăței de aluat. Dacă este prea uscat, mai are nevoie de grăsime. Dacă e prea ud, mai are nevoie de zahăr/făină. Presari frecățeii de aluat peste prune. Mai pui o lingură de zahăr brun.
La cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.
Dacă vrei vegan, folosești margarină. Dacă vrei mai dulce, presari zahăr și peste fructe.
Rețeta este de la Mary Berry.
Se mănâncă cu lingura. Direct din tavă. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.