250g de carne tocată de pui o amestecăm cu vreo 2 căței de usturoi pisați și o condimentăm cu sare, piper, busuioc, chimen și ghimbir. Dacă vreți, puteți pune și niște pesmet în umplutură. Sau panko, care e același lucru, doar la un preț semnificativ mai mare.
Cu mâna sau cu o lingură faceți chiftele mici rotunde și le prăjiți în ulei.
Într-o altă tigaie tăiați 3 nectarine cuburi, adăugați chiftelele, puțin vin și un strop de apă, condimentați cu sare și chimen și lăsați vreo 5-10 minute să fiarbă la foc mic. Când este gata, turnați zeama de la un lime deasupra și decorați cu rondele de ceapă roșie și frunze de busuioc.
Dacă vreți mai iute, puneți și niște tabasco.
Ies 2 porții. Merge cu orez sau cu furculița.
Este un dezastru atât de bun, că vei linge și tigaia. :)))))
Rețeta este de la NYT Cooking.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.