Ep. 282 – țigarete crocante cu telemea și cartofi

Am plecat de la ceva și am sfârșit cu o invenție proprie, ușor dezastru și puțin arsă. Nimic nou sub soare. :))))

No bine, am rămas cu niște jumătăți de foi de plăcintă, de la altă rețetă încercată. Și cu un cartof mare. Ras. Ca să fie dezastrul maxim. :)))

Am fiert cartoful, așa ras, într-o oală cu apă fierbinte, pentru câteva minute, după care l-am scurs bine de tot și l-am amestecat cu furculița, rezultând un soi de piure. Am condimentat generos cu piper și puțin chimen praf. Sare nu a fost nevoie, pentru că atunci când s-a răcit l-am amestecat cu vreo 200g de telemea rasă sărată.

Pe fiecare jumătate de foaie de plăcintă, unsă cu ulei de măsline, am pus o lingură de cartof cu brânză, la un capăt, după care am rulat pe lung.

Coapte în cuptor preîncălzit, la foc mediu, vreo 10-15 minute. La final sunt crocante și prăjite și, cu puțin noroc, nu sunt arse decât pe margini. :)))

Când mai fac – că sunt geniale la gust!!! – o să fierb cartoful întreg, cred că o să sar peste uleiul de măsline și le fac mai subțiri. Cum de fapt era rețeta originală, inspirată din sigara börek, un foietaj turcesc, care se poate face cu brânză (feta), carne sau spanac.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *