Ep. special [dinfrigider] – baba ghanoush

Rețeta de astăzi este cu ingrediente din frigider, din congelator chiar, că mai era o pungă de vinete de terminat. Dar, fiind în sezon, se poate face cu vinete de la piață. 🙂

Baba ghanoush este tot o salată de vinete, doar că mai punem și niște tahini în ea, drept urmare rezultatul final este puțin mai țeapăn ca salata noastră obișnuită și ușor proteic.

Mai există o variantă, care se cheamă mutabbal, care ar fi mai picantă și care conține și iaurt în compoziție.

Și există și varianta în care peste vinete se pun boabe de rodie și oțet balsamic. Ceea ce este o combinație interesantă.

Probabil, așa cum salata de vinete are alt gust, în funcție de fiecare casă/fabrică, la fel și baba ghanoush. 😀

La un kilogram de vinete coapte, scurse de zeamă și tocate, Chef a pus 2 linguri cu vârf de tahini (aproape jumătate de borcan), ulei cât cuprinde, niște sare, jumătate de zeamă de lămâie și niște căței zdrobiți de usturoi. Se amestecă cu mixerul și se mănâncă cu lipii sau pâine.

Nu e dezastru la gust, dar nici nu poți mânca un castron întreg. :)))

Musai cu niște roșii, lângă. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *