Ep. 279 – cum să gătești orezul basmati

Cu grijă, cum altfel? :))

Orezul basmati este o varietate de orez cu bobul lung și care, dacă este gătit cum trebuie, nu se lipește și este delicios pe post de garnitură sau de folosit în salate. 🙂 Principalele zone de cultură sunt în India, Pakistan și Nepal. Cel pe care l-am folosit eu, Panzani, este din Pakistan, via Ungaria. Cum s-ar zice, aproape merge și de gulaș. 😛 :)))

No bine, pentru 2 porții, puneți o cană de orez (echivalentul a 125g, clătit în câteva ape înainte) și 3 căni de apă rece într-o oală, plus un praf de sare sau vegeta și puțin ulei, lăsați la foc mare până începe să fiarbă, după care dați focul mic, așteptați să se evapore apa, după care stingeți focul și lăsați cu capacul deasupra vreo câteva minute. La final ar trebui să aveți boabele de orez întregi, hidratate și fierte, tocmai bune de consumat.

Dacă nu v-a ieșit din prima, nu disperați, ci repetați. 🙂 Că așa se învață, din dezastru în dezastru. :))

Preparatul final este un orez alb, care nu se dezintegrează, dar nici nu crănțăne între dinți, cu un miros specific.

PS: Dacă sunteți la dietă sau nu sunteți fan orez, ies chiar 4-5 porții. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *