[prăjitorturișicafea 40] – pandișpan cu vișine și caise

Cea mai simplă rețetă de sezon este, evident, pandișpanul cu fructe. Al nostru are vișine de la borcan și caise proaspete, dar voi puteți folosi ce fructe vă plac și ce găsiți, de sezon, la piață.

Pandișpanul este din clasica formulă 1 ou – 1 lingură de zahăr – 1 lingură de făină – 1 lingură de ulei, un praf de sare, un praf de copt (mai mult/puțin în funcție de câte ouă puneți). La o tavă mai mică, vreo 4-6 ouă, la una mare, de cuptor, 8-10-12, vedeți și voi câte intră. Fructele sunt spălate, curățate de sâmburi și tăiate în două (cazul caiselor), apoi lăsate să se scurgă bine de zeamă.

Pentru pandișpan mixați ouăle cu zahărul, apoi adăugați ulei, sare, praful de copt stins în zeamă de lămâie și făina. Turnați aluatul în tava unsă cu grăsime și tapetată cu făină, după care puneți fructele, pe care le puteți da prin făină sau griș.

Se coace la cuptor, la foc potrivit, vreo jumătate de oră sau mai mult, depinde de cuptor și cât de mare este.

Dacă ați ars-o, felicitări, bine ați venit în clubul Dezastru în bucătărie! Dacă nu ați ars-o… serios, cine nu arde măcar o dată în viață un pandișpan cu fructe? 😛

Se servește tăiată bucăți mari, cu o cafea fierbinte. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *