Ep. 273 – salată de paste cu legume la grătar

Și cum stăteam eu așa, și nu aveam nicio idee despre ce să mâncăm astăzi, am deschis-o pe Georgeanne și mi-a sărit ideea direct în farfurie. :)))

Mai întâi de toate pregătim legumele. Eu am folosit dovlecel, zucchini și ardei capia, curățat de sâmburi, spălate, tăiate felii, condimentate cu sare și piper și stropite cu foarte puțin ulei de măsline. Arse bine pe grătar, să iasă fum precum la micișori. 😀

Când sunt gata, fierbem o oală de paste penne. Al dente, să nu fie praf. Clătite cu apă rece și scurse de zeamă.

Într-un castron, amestecăm pastele fierte cu legumele la grătar și cu un dressing, făcut din ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper, busuioc proaspăt tocat și capere. Dacă vreți o altă variantă, atunci puneți și niște ketchup.

Dacă nu ați mâncat două porții, înseamnă că nu a ieșit dezastru! 😛

Rețeta este din cărțile de salate ale Georgeannei Brennan.

PS: Salata din poză are și niște kaizer prăjit, pentru că așa a fost comanda. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.