Astăzi avem o rețetă improvizată, cu resturi de prin cămară, frigider și congelator. Ceea ce vă doresc și vouă, măcar o dată pe lună. 😀
Așadar, un morcov, două tulpini de apio și jumătate de ceapă roșie, curățate de coajă, spălate și tocate mărunt, rămase de la legumele pentru supă, au sfârșit într-o tigaie mai mare, la călit, cu sare, piper, boia dulce și un praf de coriandru.
Pentru că nu erau suficiente, am adăugat și jumătate de pungă (vreo 200g) de legume mexicane congelate și jumătate de pahar de apă și am lăsat la foc mic, să se soteze/ decongeleze legumele.
Inițial am vrut să fac legume cu paste. Dar mi-am amintit că am niște orez basmati de terminat – jumătate de cană, mai precis, așa că l-am clătit într-o apă, după care l-am adăugat peste legume, având grijă să fie acoperit cu apă suficientă.
Când orezul și legumele au fost aproape gata – pe gustate 😛 – am pus și o conservă de fasole boabe roșie, clătită înainte, ca să avem extra proteine.
Mi-au ieșit trei porții, excelente pentru prânz sau cină.
Dacă mai faceți și o salată mare lângă, puteți bifa un dezastru colorat, dietetic și vegan. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.