Dacă tot avem de încercat rețete de la Laura Sava, am găsit la ea pe site o rețetă de chec de biscuiți, care este tot un soi de salam de biscuiți, constând într-o cremă de ciocolată și straturi de biscuiți. Varianta nemțească este Kalter Hund, cea suedeză este Radiokaka, de unde a venit la noi ca Prăjitura Radio (că se mânca în timp ce se asculta radio-ul, lol). Și, of course, avem și varianta englezească, Hedgehog, care se poate face cu biscuiți sau cu orez expandat.
Ce nu am înțeles eu exact este cum o rețetă folosită în Germania de Est, în anii 50, are în compoziție grăsime de cocos…
Pe net găsiți o multitudine de rețete, cu sau fără grăsime, eu am ales una de pe site-ul Lidl german.
Pentru 8 porții, aveți nevoie de 100g ciocolată cu lapte, 150g ciocolată amăruie, 75g unt, 100g frișcă lichidă și 150g biscuiți petit beurre. Ciocolata, frișca și untul se topesc pe bain-marie și se omogenizează cu un tel, după care, într-o tavă dreptunghiulară, pe hârtie de copt, turnați crema, apoi puneți un strat de biscuiți și iar cremă și biscuiți, până terminați ingredientele. Eu am folosit o tavă mică de aluminiu și au intrat cam 4 biscuiți pe rând și vreo 5 rânduri. La final am rămas cu cremă de ciocolată. :))))
După ce se răcește, se taie felii. Cam greu, cu biscuiții mei. :)) Și pentru că este dulce, ies mai mult de 8 felii, tocmai bune pentru o cafea fierbinte.
Un dezastru de făcut o dată în viață. :))) Prefer salamul clasic de biscuiți. Cu multe vișine din vișinată. :)))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.