Ep. 270 – prăjitură cu cioco și fulgi de porumb

În cinstea tuturor copiilor, astăzi avem o prăji cu cioco și fulgi de porumb, pe care mama ne-o făcea când eram mici și care era dezastruos de bună! 😀

Este o prăjitură care se face simplu, cu o cremă de ciocolată, făcută din grăsime, zahăr și cacao și fulgi de porumb, din cei fără zahăr adăugat și fără vitamine. Succes la găsit fulgi, că asta e partea cea mai complicată!

Crema: 1 pachet de margarină sau unt, o cană de zahăr, 3 lingurițe de cacao, 3 lingurițe de miere, 1 zahăr vanilat, esență de rom.

Într-o cratiță, pe bain-marie, puneți la topit grăsimea, zahărul și mierea, amestecând ușor, apoi adăugați aromele și pudra de cacao, omogenizați și trageți deoparte.

În cremă veți adăuga nuci tocate și fulgi de porumb, după ochi, astfel încât fulgii să fie acoperiți complet cu un strat generos de cremă.

Turnați prăjitura pe o farfurie unsă cu grăsime și lăsați să se răcească bine. Când este rece, se poate tăia bucăți.

Practic maglavaisul trebuie să aibă suficientă cremă, cât să lege toate ingredientele și să rezulte un soi de prăji la final.

Este bună de îți lingi degetele! Mă rog, și de nevoie. :))))

Ce avem mai sus este rețeta originală, din caiet. Ce avem în poză este o adaptare, cu cremă ganache, făcută din ciocolată topită, frișcă lichidă și unt topit, rămasă de la altă rețetă și îmbunătățită cu un strop de esență de rom și nuci tocate. Nu a ieșit rea, dar nu a fost suficient de dulce. 😀

Dacă ați pus prea mulți fulgi, nu-i bai, îi folosiți în loc de Chocapic, cu lapte, la micul dejun. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *