[prăjitorturișicafea 33] – galette cu mere

La mulți ani și bine ați sosit în 2023! Începem anul în forță cu o rețetă care sună franțuzesc, dar este din suita de rețete de-a lui America’s Test Kitchen. Găsită din întâmplare, bineînțeles. :))

Este o rețetă care se face repede, care nu necesită multe ingrediente și pe care am adaptat-o – am înlocuit aluatul fraged cu foietaj proaspăt de la magazin – și cu care vă veți da musafirii pe spate GA-RAN-TAT!!!

Ingrediente: un aluat fraged de la Lidl, 3 mere Golden, o linguriță de unt, 2 linguri de zahăr, 2 linguri cu vârf de gem de portocale (sau piersici).

Aluatul proaspăt de la Lidl, pe care uneori îl găsiți redus la preț și care se poate congela și decongela pentru atunci când ai nevoie, intră aproape tot în tava mea de aragaz – trebuie să tai o fâșie din el. Se întinde în tavă frumos, pe hârtie de copt. Marginile lui se ridica ușor în sus, pentru impresia artistică.

Merele spălate, curățate de coajă și mijloc, tăiate în 4 și apoi felii subțiri. Se aranjează pe aluat, plecând dintr-un colț, unele peste altele, până acoperiți tot aluatul. Dacă nu ajung, mai curățați un măr. Dacă nu aveți Golden, folosiți ce mere aveți și vă plac. Peste mere punem din loc în loc câte un vârf mic de unt și presărăm zahărul.

La cuptor, la foc mediu vreo 45 de minute. Verificați din când în când, să nu se ardă foietajul.

Când este gata, amestecăm 2 linguri de gem de portocale cu 1 lingură de apă și încălzim 1 minut la microunde, până începe să fiarbă și devine lichid. Glazura caldă o turnăm peste mere.

Lăsăm vreo 15 minute, după care porționăm și servim. În tava mea au ieșit cam 8 felii.

Combinația de foietaj cu mere și gem de portocale este dezastru! Și cu o cafea pe lângă, așa să tot înceapă anul. 😀 😛 😀

La cât mai multe rețete distruse fix cât trebuie vă urez!

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *