Ep. 248 – French 75 & fie ca…

Închei acest an absurd cu o rețetă de cocktail, intitulată French 75 sau Soixante Quinze, pentru că se zice că efectul lui este similar cu a fi lovit cu artileria franțuzească de 75 de milimetri, folosită în primul război mondial.

Acest cocktail, creat în 1915 la barul New York din Paris și îmbunătățit în anii 20, este făcut din șampanie, gin, suc de lămâie și zahăr.

Rețeta: 30 ml gin, 15 ml suc lămâie, 15 ml sirop simplu, 60 ml șampanie. Puse într-un shaker cu gheață, agitate bine și strecurate într-un pahar de șampanie răcit. Paharul se completează cu șampanie și se garnisește cu o fâșie subțire din coajă de lămâie.

No bine, cu această ocazie am terminat ginul din casă (dacă nu știți ce să îmi faceți cadou de Valentine’s, lol) și am sărit peste coaja de lămâie, că era din cea tratată.

Fie ca anul viitor să nu ne mai lovească cu alte chestii, că trei ani stupizi sunt suficienți. Cheers!

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.