Ep. 249 – spaghetti alla puttanesca

Ce să zic, n-au fost rele și au gust bun chiar și reci, un dezastru care merită repetat. 🙂

Spaghetti alla puttanesca, inventate prin Napoli acum un secol și ceva sunt paste lungi cu un sos de roșii, legume și anșoa.

Pastele se fierb al dente, într-o oală mare cu apă fierbinte. Când sunt gata, se scurg de apă și se clătesc.

Sosul se face din usturoi tocat, ardei iute tocat, bucăți de anșoa, ulei de măsline, piper, sare (dacă mai este cazul), oregano, roșii proaspete sau din conservă, măsline.

Când este gata, punem pastele deasupra și amestecăm bine. Dacă avem, mai punem niște pătrunjel verde tocat. Și servim.

Dacă nu vă place anșoa, faceți fără și o să vă iasă o variantă vegană cu gust de măsline. :))))

Dacă v-a ieșit dezastrul, ar trebui să fie ușor sărat și iute. Dacă nu, mai insistați. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.