[prăjitorturișicafea 32] – prăjitură cu lămâie

Prăjitura de la cafeaua de astăzi este varianta adaptată a lui Lemon Drizzle Cake, tradusă prăjitură cu lămâie, care nu este altceva decât o adaptare a clasicei Pound Cake sau prăjitura de (aproape) juma de kil, în care cele patru ingrediente, ouă, făină, unt și zahăr, au fix câte 1 pound. Sau 250g, dacă preferați varianta franțuzească quatre-quarts și folosiți o tavă mai mică.

Ingrediente: 5 ouă (250g), 250g unt de 82% grăsime, 250g făină, 250g zahăr tos, 2 linguri de coajă rasă de lămâie, 1 vârf de sare, 1 praf de copt, zeama de la 2 lămâi, 100g zahăr pudră.

Untul se bate cu zahărul tos, până când acesta se topește, apoi se adaugă ouăle pe rând, unul câte unul. Punem coaja de lămâie și la final încorporăm ușor făină amestecată cu praful de copt.

Se toarnă într-o tavă de chec înaltă, unsă și tapetată sau pe hârtie de copt și se coace la 170 de grade timp de aproape o oră. Când este gata, scobitoarea iese curată.

Se scoate din cuptor și caldă, se înțeapă peste tot cu o scobitoare și apoi se toarnă deasupra zeama de lămâie îndulcită cu zahărul pudră.

Se consumă a doua zi. Dacă aveți atâta răbdare. :)))

Opera lui Chef, of course, că el are aragaz care știe mai mult decât mic/ mediu/ maxim. :))

Este perfectă pentru o cafea fierbinte. 🙂 Și este suficientă și pentru prietenii de Moș Nicolae. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *