Ep. 244 – foietaj cu dovlecei

Astăzi avem o rețetă dezastruos de bună, excelentă pentru petreceri de sărbători sau pentru atunci când vrei să îți impresionezi prietenii și familia. 🙂

Nu știu de unde am rețeta, probabil de pe internet, cert este că mi-am notat doar ingredientele pe un bilețel, după care am improvizat ușor. Nimic nou sub soare. 😛

Așadar, pentru 2-4 porții, întindeți pe foaia de copt o bucată de foietaj proaspăt cumpărat de la Lidl. Dacă e congelat, decongelați-l înainte.

Spălați și curățați un dovlecel sau un zucchini, după care tăiați felii subțiri și aranjați-le pe foietaj, în rânduri pe diagonală. Deasupra puneți un sfert de cutie de kaizer cuburi și vreo două cepe verzi tocate. Condimentați cu piper, oregano și busuioc; usturoi, dacă vreți. Puteți coace așa sau mai puneți jumătate de mozzarella. Eu am pus din cea albă, dar ar fi fost mai potrivită din cea galbenă, de pizza sau cașcaval.

La cuptor, foc potrivit, 20-30 de minute, dar verificați, în funcție de cuptor. În al meu trebuie să mut tava mai sus în timpul coacerii, ca să nu se ardă foarte rău.

Lăsați să se răcească puțin și tăiați felii. Se poate consuma cald sau rece.

Combinația dintre kaizer și dovlecel este delicioasă. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.