Luna aceasta am căutat rețete rapide, care să nu necesite prea multă energie sau timp prin bucătărie. Și am găsit vreo două care mi-au făcut cu ochiul. 🙂
Salată caprese cu nectarine
Este o salată rapidă, care se face fără procesare termică, colorată și gustoasă. Felii de roșii și nectarine se combină cu brânză. Eu am preferat telemea din frigider, tu poți folosi mozzarella. O vinegretă simplă și condimentat cu busuioc, mentă și tarhon. Proaspete sau din plic/ borcan. Interesantă combinația cu tarhon, mi-a plăcut. 🙂
Sandviș cu șuncă, mozzarella și gem de smochine
Un pic cam ciudată combinația. În varianta originală era prosciuto, dar eu am apelat la frigider. 🙂 Tai o baghetă sau chiflă în două, o ungi cu gem, după care pui felii de șuncă și bucăți de mozzarella. Am mai văzut o variantă pe net cu brie și șuncă sau carne presată. Dacă vă tentează… Eu am prăjit puțin șunca, drept urmare a ieșit un fel de sandviș călduț. :))
Până luna viitoare, spor la distrus rețete. 🙂
—
#cookingbookclub #letsgetgreen! pentru că anul acesta bucătăria noastră devine verde.
Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebook, instagram sau pinterest.
Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult.