Am încercat rețeta adaptată a lui Jamie Oliver de tagliatelle cu ton și porumb, din ultima lui carte One, pe care o găsiți și pe youtube și rezultatul nu a fost dezastru. 🙂
El folosește paste proaspete, foi de lasagna, tăiate tăiței lați. Noi folosim ce avem prin casă/cămară – fierbeți pastele separat al dente, le scurgeți și le adăugați când este cazul. Și da, nu mai e doar un vas, că sunt două, dar asta e, putem supraviețui acestui lucru. :)))
Într-o cratiță/tigaie punem ulei și un ardei iute tocat – vedeți cât de iute suportați. Dacă nu, puneți niște ardei capia, ardei gras sau gogoșar roșu. O mână de pătrunjel verde, tocat cu tot cu codițe. Jumătate de ceapă roșie, curățată, spălată și tăiată peștișori. O mână de porumb, din conservă sau din congelator. O conservă de ton bucăți. Adăugați pastele fresh și puțină apă (să fiarbă în 3 minute) sau fierte gata. Mai puneți niște pătrunjel verde, pentru impresia artistică.
Serviți în farfurie, cu parmezan ras deasupra. Sau fără.
Eu am sărit peste pătrunjel și ceapă și am folosit resturi de macrou făcut la cuptor.
Se face repede și fără prea multă logistică. Tocmai bună pentru vremurile actuale. Și este perfectă dacă ai leftovers de paste, rămase din altă zi. Mersi Jamie. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.