Ep. special [neaoș] – ardei cu varză

30 de ardei grași potriviți ca mărime și aproximativ de aceleași dimensiuni. Dacă aveți OCD. Dacă nu, merg de toate dimensiunile, formele și culorile. 😀

Spălați, curățați de codițe și de sâmburi. Se taie frumos un căpăcel și vedeți să nu îi crăpați. Resturile de ardei de la capac le folosiți la ciorbe, tocănițe sau sosuri (nu le aruncați!).

Una-două verze, spălate și tocate cât mai subțire – dacă aveți o mașină de tocat, e super, dacă nu, la cuțit, frumos. 😀 Niște morcov dat pe răzătoare. Frecați varza cu puțină sare și lăsați vreo câteva minute să stea.

Umpleți ardeii cu varza amestecată cu morcov și îi aranjați frumos în borcane mari de 3 litri. Ar trebui să vă iasă cam 3 borcane. Deasupra fiecărui ardei puneți o frunză de țelină. Sus, mai puneți o tulpină de țelină cu frunze și niște felii de hrean.

Deasupra turnați saramură, la 1 litru de apă, 1 lingură mare de sare de murături. Amestecați bine să se topească sarea, după care puneți în borcane.

Există o variantă și cu oțet, dar acolo se înmuiau ardeii prea tare și nu mai erau buni de mâncat. În varianta aceasta, ardeii rămân crunchy și sunt super buni.

Hai că știți ce să îmi faceți cadou toamna asta, da? 😉

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.