Ep. 236 – salată Cobb

O salată americană, inventată undeva prin 1938, într-un restaurant californian intitulat Hollywood Brown Derby, al cărui patron se numea Cobb, salata Cobb poate fi făcută din resturi de la masa de weekend. Asta dacă ai avut șnițel în meniu. 😀

Ingrediente: 1 salată verde sau combinație de iceberg, romană, andive și năsturel – e foarte bună salata pe care o aveți prin frigider; 2 roșii mari, 1 pachet bacon, pe care îl prăjiți în tigaie, fără ulei, 4 piept de pui prăjit/fiert sau șnițel de pui, 4 ouă fierte tari, 2 avocado, 4 brânză mucegăită și vinegretă de vin roșu.

Salata mărunțită se aranjează pe farfurie și deasupra punem restul de ingrediente, felii sau bucăți mari, aranjate frumos în șiruri. Eu am pus castraveți în loc de avocado și am sărit peste brânza mucegăită. Dressingul a fost ulei de măsline și oțet balsamic, condimentat cu sare și piper și un pic de busuioc roșu uscat.

Atenție când prăjiți baconul, să nu vă sară în ochi. 😀

Ies patru porții.

Se face repede, este colorată și gustoasă, plus că nu ai nevoie de prea multă energie sau logistică. Bună de ținut minte! 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *