[prăjitorturișicafea 30] – galette cu prune

Problema cu rețetele este că uneori trebuie să stau muuuult și să-mi aduc aminte care pe unde le-am salvat. Că sunt cărți sau pinteresturi sau salvări de pe insta și uneori le amețesc de nici eu nu mai știu. :)))

Rețeta de azi este de pe pinterest și este o tartă rustică de sezon, cu prune, dar umplutura poate fi adaptată în funcție de preferințe și fructe existente pe piață.

Diferența față de restul tartelor este că vom întinde o foaie mai mare, pe care punem umplutura și vom acoperi fructele doar parțial, după care vom coace tarta pe o tavă dreptunghiulară în loc de tava rotundă.

Aluatul poate fi unul obișnuit, cu făină, unt și apă sau unul îmbunătățit cu smântână.

Aluat: 160g făină, un praf de sare, o linguriță zahăr + 137g unt cuburi, amestecat + 57ml smântână, amestecat din nou, după care acoperit cu folie de plastic și băgat cel puțin o oră la frigider.

Din aluat întindeți o foaie rotundă.

Umplutura: 500-600g prune spălate, fără sâmburi și tăiate felii, amestecate cu 70g zahăr, niște scorțișoară, o lingură de făină sau amidon.

Umplutura se aranjează pe mijlocul foii de aluat, după care marginile se trag peste fructe, acoperind cam o treime.

Aluatul se unge cu gălbenușul de la un ou și deasupra puteți să mai presărați puțin zahăr tos, pentru impresia artistică.

Se coace la foc mic-potrivit, pe hârtie de copt, vreo 40-50 de minute – când e gata, crusta e arsă ușor și umplutura face bule.

Se servește rece. Cu o cafea fierbinte. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂 

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *