Ultimul episod special Oktoberfest din această toamnă este tipic pentru mâncarea germană bavareză și favoritul meu. Sauerkraut mit Weißwurst und Brezel sau varză acră, cârnați albi și covrigi bavarezi. Dacă ai toate ingredientele prin casă, în maxim o oră ai mâncarea gata și poți să dai drumul la Die Toten Hosen. 😀
Varza acră nemțească este acrită cu vin și o găsiți gata tocată, în conserve. Într-o oală puneți la călit cu puțin ulei niște ceapă albă tocată, speck, după care adăugați varza și puțină supă de legume sau apă. Condimentați cu sare, piper, chimen, frunză de dafin și boabe de ienupăr și lăsați să fiarbă înăbușit vreo jumătate de oră.
Separat, încălziți weissvurstii în apă fierbinte pentru 5-10 minute. Weißwurst sau cârnați albi bavarezi, pe care îi găsiți de cumpărat tot timpul anului, la săptămâna germană, seamănă cu cremvurștii, doar că sunt mai condimentați. Se mănâncă fără maț.
Pe farfurie puneți o porție de varză, o porție de Weißwurst, muștar dulce (vine la pachet cu cârnații) și serviți cu covrigi bavarezi cu sare. Sau covrigi de Brașov, buni și ei, doar că sunt mai tari. 🙂
Mănânci până ți se face rău. 😀
Nu știu altceva mai nemțesc de atât. 🙂
Găsește și încearcă și alte rețete de la Oktoberfest aici. Și dacă ai gătit ceva bun zu Hause – la tine acasă – trimite-ne un mesaj. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.