O felie de salată iceberg, aranjată artistic pe farfurie. Niște felii de roșii, cherry sau ce ai prin casă, colorate să fie. Niște bacon prăjit. Prăjit crocant, nu ars, da? 😛 Vinegretă făcută din muștar, ceapă albă tocată mărunt, sare, piper, zahăr, oțet de vin și ulei turnat în fir subțire. Sau reciclezi, ca mine, un plic de muștar dulce, cu puțin oțet balsamic și un pic de ulei de măsline. La final, un ou poșat.
No bine, aici a fost complicat, că n-am mai făcut. Ouăle poșate sau ouă românești, cum apar în rețetarele noastre, sunt ouă coagulate într-o apă care fierbe la temperatură foarte mică, cu/fără sare și oțet. La final albușul se întărește, dar gălbenușul din mijloc rămâne moale și oul are o consistență undeva între ou fiert și ou prăjit. Are Jamie Oliver un clip pe youtube, care ajută. Din două ouă, am stricat doar unul. :)))) Și în loc de 3 minute, am ținut 6, să fiu sigură că nu rămâne albușul moale. N-a rămas. 😀
Dacă nu ai timp de experimente dezastruoase, poți prăji un ou, dar să rămână gălbenușul mai moale, pentru impresia artistică. 🙂
Dacă îți iese oul poșat, atunci pe viitor poți încerca și alte rețete super fancy. 🙂 Și devii dezastru avansat. 😀
Rețeta este de la Georgeanne Brennan.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.