Am făcut legume la grătar și pentru că au rămas mai multe, mi-am amintit de o rețetă de la Gordon Ramsay și le-am folosit într-o lasagna. 🙂
Dacă nu gătiți cu resturi, ca mine, atunci un dovlecel, un zucchini și un ardei capia fără semințe, spălate, tăiate felii și coapte pe grătar, apoi stropite cu puțin ulei de măsline și condimentate cu sare și piper.
Separat faceți un sos de roșii. În mod normal aș fi folosit doar roșii și condimente, dar Gordon a sugerat un sos mai consistent, așa că am folosit două roșii, un morcov, o ceapă și cozile de la pătrunjel verde. Mai puteți pune usturoi și niște apio. Tocate mărunt, călite cu puțin ulei și sare, piper sau vegeta, după care acoperite cu apă și lăsate să fiarbă la foc mic, până sunt fierte legumele și pot fi blenduite. Condimentat cu busuioc și cimbru sau ce vă place.
Într-o tavă de lasagna, mai înaltă, puneți câteva linguri de sos, apoi alternativ foile de lasagna și felii de legume la grătar și sos. Deasupra, mozzarella și parmesan sau telemea, în cazul meu.
La cuptor, foc potrivit, măcar 30 de minute, până se fierb pastele.
Dacă vreți vegan, nu folosiți brânză sau alegeți sortimente vegane.
A ieșit un dezastru chiar bun, perfect pentru întors armele și defilat. LOL. 😀
PS: Poza este de la lasagna cu legume, pentru că – să nu râdeți prea tare! – am uitat să fac poze și am mâncat toată lasagna. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.