De la prietenul nostru Stanley, astăzi avem un dezastru delicios cu multe roșii. 🙂
Pentru supa toscană de roșii aveți nevoie de roșii cărnoase, ulei extravirgin de măsline, ceapă, usturoi, busuioc, sare, piper și supă de pui.
Eu am adaptat-o, așa că roșiile sunt românești, un soi roze, super bun. Și am folosit vegeta în loc de supă de pui.
O ceapă și unu-doi căței de usturoi, tocate, se pun la călit cu ulei de măsline, sare și piper. Plus vegeta, în cazul meu. Se adaugă două-trei roșii mari tocate și se lasă la înăbușit, la foc mic. După care se toarnă supa de pui sau apă. Și niște frunze proaspete de busuioc. Supa fierbe la foc mic jumătate de oră – o oră. Ar trebui să iasă o zeamă groasă de roșii. Dacă nu, blenduiți.
Se servește cu frunze proaspete de busuioc și crutoane de pâine, prăjite în ulei de măsline. Ies 2-3 porții.
Rețeta este de la Stanley Tucci.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.