Cookingbookclub 22 | rețetele lui David Lebovitz

David are multe rețete faine, care merită încercate. Mai ales cele cu înghețată, pe care le las pentru vara viitoare. :))) De data aceasta, în ton cu tema bucătăriei verde, am pus gemuri și murături. Yummy! No bine, s-a nimerit că au fost suficiente fructe la piață, de toate felurile și că familiadezastru și-a terminat proviziile de dulceață, motiv pentru a face stocuri noi. Win-win! 😀

Mai jos sunt câteva idei pentru tine!

Dulceață instant de caise

Când ai fructe super coapte, gata să se strice și nu le mai mănânci, le poți transforma într-o dulceață instant. Câteva fructe, fără sâmburi, spălate, tăiate bucăți, puse în cratiță cu o lingură-două de zahăr, fierte la foc mic, amestecând, până capătă consistența de dulceață. Se consumă imediat sau în zilele următoare. Și uite așa, nu arunci fructele. 🙂

Dulceață de vișine & căpșuni, opera mamei

Noi suntem obișnuiți din copilărie să facem mai multe feluri de dulceață sau gem. Mai sunt ani în care facem pauză, pentru că încă avem stoc de anul trecut. Dar anul asta mama s-a apucat de producție. Și i-a ieșit o dulceață de vișine foarte-foarte bună, chiar dacă prima tură a ieșit cam tare. Se mai întâmplă. 🙂 Și o dulceață incredibilă de căpșuni, pe care am mâncat-o cu biscuiți. Două borcane, dintr-o lovitură. :)))))) De principiu sunt proporții de 1 la 1 sau 1 la 2, fructe și zahăr, cu gelfix la finalul procesului de fierbere. Fiecare familie are propriile rețete, căutați prin dulap caietul de rețete al bunicii. 😉

Castraveți rapizi de vară

Pentru că i-am tăiat în patru, au intrat mai mulți decât dacă i-aș fi pus întregi. Un borcan de la reciclate. Niște condimente de la Fuchs, cu usturoi, mărar uscat și hrean. Un fir de mărar proaspăt. Și saramură, la un pahar de apă, 1 linguriță de sare. Pus capacul și lăsați pe masa din bucătărie, la căldură. Se semi-murează în vreo 2-3 zile, după ce fierb puțin. 🙂

Un lucru pe care l-am învățat este că nu este musai să pui cantități mari. Poți să experimentezi cu un borcan-două și anul viitor să repeți cu o cantitate mai mare. La fel, eu prefer varietatea în locul cantității. Un borcan de gem făcut în casă poate fi un cadou pentru prieteni, în locul unor chinezării, care poluează planeta. Și dacă vă ies castraveții ușor iuți, că ați pus prea mult ardei iute în ei, nu-i bai, mi-i puteți face mie cadou de Crăciun. 😛

Și, că era să uit, puteți folosi borcane reciclate de la iaurt. Că sticlele de bere sunt numai bune pentru suc de roșii. 😀

Și în congelator? Vinete coapte, ardei copți și fasole verde. Pentru atunci când și-e poftă. 🙂

La anul poate, dacă am timp și energie, o să experimentez cu conserve de legume. Este pe lista de “să facem”, imediat după experimentat cu muuuuulte rețete de prăji. :))))))))

Până data viitoare, spor la distrus rețete. 🙂

#cookingbookclub #letsgetgreen! pentru că anul acesta bucătăria noastră devine verde.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.