Cea mai bună iahnie de fasole este cea pe care nu o faci tu. :)))
Pregătești un foc de lemne și un ceaun. Alegi și speli fasolea boabe; eventual o lași în apă de pe o zi pe alta, să fiarbă mai repede. Toci niște ceapă și o călești cu ulei în ceaun, după care adaugi fasolea boabe, acoperi cu apă și lași să fiarbă bine la foc mic. Condimentezi cu sare, piper și boia. Mai completezi cu apă, pe parcurs. Și cu lemne, dedesubt. Când este aproape gata, adaugi niște pastă de tomate sau bulion. Separat prăjești niște cârnați simpli sau afumați și îi tai felii rotunde. Adaugi cârnații în iahnie.
Servești cu pâine și cu murături sau salată de varză.
Bun de tot, că-i tăt tăt numa’ proteine. 😛
Opera prietenilor și a lui Chef. 🙂
PS: Dacă lași mai multă zeamă, poți să zici că e ciorbă. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.