Am făcut prăjitura, am stins focul, după care mi-am amintit ce am mai făcut greșit în trecut la pandișpanul cu fructe. Pun fructele în tavă de la început, drept urmare se lasă la fund, de zici că prăjitura nu are fructe deloc. 😀
Pandișpan: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei, 4 linguri de făină, un praf de sare, un plic de praf de copt. 4 albușuri le bați spumă cu praful de sare și 2 linguri de zahăr. Separat amesteci cu mixerul 4 gălbenușuri cu 2 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei, praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie, după care adaugi alternativ spuma de albușuri și 4 linguri de făină.
Într-o tavă tapetată cu grăsime și făină sau cu hârtie de copt, torni aluatul, pui deasupra sferturi de caise date prin griș și dai la cuptor. Asta dacă vrei să ajungă fructele pe fundul tăvii. Altfel, bagi la cuptor vreo 3-5 minute, după care adaugi fructele.
Se coace la foc mediu, vreo 20 de minute. Blatul este copt când scobitoarea iese curată.
Dacă nu găsești caise, folosește piersici sau nectarine. 🙂
Servești cu fructe lângă sau cu gem de caise întregi. Și dacă ai reclamații, data viitoare facem altă rețetă. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.