Ep. 218 – supă de prepeliță

Prepelița are cam 150-200g. Am gătit cu pulpe de pui mai zdravene… La gust, fiartă, seamănă cu carnea de găină.

No bine, și cum facem supa? Mai întâi cumpărați/ primiți una sau mai multe prepelițe, gata pregătite pentru gătit. Din cele de fermă.

Le puneți în oală cu apă și puțină sare, așteptați să dea în clocot, după care dați focul mai încet și spumați. Fierbeți la foc mic. Când carnea este fiartă pe jumătate, adăugați legumele de supă: morcov, țelină, pătrunjel rădăcină. Ochiometric. Să fie și zeamă. Când carnea și legumele sunt fierte, strecurăm zeama. Condimentăm cu sare, piper (nu exagerați!). După caz, puteți păstra niște legume și carne fiartă, scoasă de pe oase pentru supă. Dacă nu, faceți salată de boeuf. În zeamă adăugați niște tăiței subțiri și lăsați să fiarbă, după care stingeți focul. Și gata supa.

Rezultatul a fost un dezastru gustos, pentru masa de duminică. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *