Ep. 219 – pește cu crustă de crutoane, ierburi și lămâie

Este un dezastru fa-bu-los!!! Bun, bun de tot, nu este grețos și arată într-un mare fel. Plus se face relativ repede, dacă ai experiență prin bucătărie. 🙂

Peștele este șalău. În cazul de față 4 fileuri mari, spălate, uscate și puse în tava de aragaz, pe hârtie de copt, stropite cu puțin ulei și suc de lămâie și condimentate cu sare și piper, date la cuptor la foc potrivit, până se face peștele.

Separat se pregătesc crutoanele de pâine. Pâinea tăiată cuburi, stropită cu ulei și condimentată cu vegeta, se prăjește în tigaie, până capătă o culoare aurie. Se răcește, după care se zdrobește ușor cu blenderul, în care mai puneți un cățel de usturoi, niște pătrunjel verde și mărar și un pic de zeamă de lămâie.

În steamer pregătiți cele două garnituri, cartofi și legume mexicane (sau fierbeți cartofi, pentru cartofi natur și fierbeți sau sotați ușor legumele).

Când peștele este gata, punem crutoanele deasupra și mai dăm 5 minute la cuptor. Decorăm cu felii de lămâie și ceapă verde tocată mărunt.

Opera lui Chef. Dacă nu ați dat pe spate musafirii, n-ați făcut ceva bine. :)))))

PS: V-am zis ce bun a fost? No bine, vă mai zic odată! 😛 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.