Ep. special [românescdinUE] – doamna Boeuf

Dacă este ceva ce am exportat cu drag peste hotare, prin toată Europa și nu numai, cred că salata de boeuf este pe primul loc. 🙂

Nelipsită de la evenimente festive, Crăciunuri, nunți și zile în care se fierbe o oală mare de supă, salata de boeuf este un antreu rapid de făcut, dacă ai tot ce îți trebuie prin casă și dacă nu te stresezi să îți iasă precum la revistă. :))

În plus este un fel de mâncare super logic, care nu irosește ingredientele: legumele din supă – morcov, pătrunjel rădăcină și țelină, după ce sunt fierte, se scurg de zeamă, se răcesc, apoi sunt tăiate cuburi mărunte. La fel, carnea fiartă – pui sau vită, este tăiată mărunt. În zeama de supă se vor adăuga găluști sau tăiței și, eventual, mici felii de morcov; bucățile mari de carne, dacă ai fiert un animal întreg, vor fi transformate în friptură, cu o garnitură lângă. Și uite așa, nu arunci mai nimic (oasele le dai la câini). 🙂

Ingrediente salată de boeuf: morcov, țelină, pătrunjel rădăcină – fierte în supă sau separat, apoi tăiate cuburi mici; mazăre verde fiartă; cartofi fierți în coajă, apoi decojiți, răciți, tăiați cuburi mici; castraveți acri, tăiați cuburi; carne, tăiată (se poate și fără). Toate legumele se pun într-un castron, după care se condimentează cu sare și piper, muștar clasic și maioneză, de cumpărat sau făcută în casă. Se amestecă, se gustă, dacă este ok se pune pe un platou de servire și se acoperă cu un strat subțire de maioneză și se decorează cu bucățele de castravete sau gogoșar murat sau măsline negre. Sau nu se mai decorează cu nimic, că oricum se va mânca imediat. :))))

Ideea este să nimeriți proporțiile de legume și acritură și să nu exagerați cu maioneza. 🙂

Cum facem maioneza: un gălbenuș de ou sau un ou întreg, amestecat cu mixerul sau cu telul cu jumătate de litru de ulei de floarea soarelui, turnat în fir subțire. La final adăugați sare, piper și zeama de la jumătate de lămâie sau 1 linguriță de oțet și 1 linguriță de muștar.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.