Cu acest articol, declar deschis sezonul de dovlecel pane, consumat în cantități industriale cu roșii din Olt sau Giurgiu, cu gust de roșii. 🙂
Pentru a face dovlecel pane ai nevoie de muuuuultă răbdare sau o mamă îngăduitoare. 😀
Cum se face: mergi la supermarket sau la piață și cumperi mai mulți dovlecei, de mărime potrivită și tari, din cei care nu au foarte multe semințe. Vii acasă, îi cureți de coajă, îi speli, după care tai felii subțiri rotunde și le aranjezi pe o tavă. Condimentezi cu sare și piper – dacă nu-s condimentați, nu sunt buni.
În trei farfurii pregătești făină, ou bătut și pesmet, după care vei trece fiecare felie de dovlecei prin cele trei, fix în această ordine, după care le aranjezi pe o altă tavă.
Când sunt gata, te apuci de prăjit. Într-o tigaie, torni generos ulei de floarea soarelui, după care pui un rând de felii de dovlecel pane și prăjești pe ambele părți. Scoți pe o sită sau prosop de bucătărie – să absoarbă excesul de ulei și continui cu celelalte felii până le termini.
Se consumă cu roșii. Cu gust de roșii. :))))
Muncă de chinez bătrân, cum spunem noi pe aici, prin Transilvania. Varianta rapidă este cu felii mai groase și tăiate pe lungime, dar nu sunt același lucru. 🙂
Dezastru!!! Aștept să-mi spuneți dacă mai mâncați și altceva vara asta… 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.