Ep. 211 – drob de miel

O dată pe an, drobul de miel este delicatesă. Dacă este făcut cum trebuie. Adică vine de la familiadezastru. Că dacă l-aș face eu, nu m-aș încumeta să-l mănânc. :))))

Pentru o tavă de drob avem nevoie de măruntaiele de la un miel: plămân, ficat, inimă, splină, rinichi, spălate, apoi puse la fiert cu puțină sare și apă aproximativ 20 de minute. Răcite și scurse de zeamă, se toacă în mașina de tocat carne împreună cu o legătură de mărar și una de pătrunjel verde. Separat călim în puțin ulei două legături de ceapă verde și o ceapă albă tocate, după care dăm și ceapa călită prin mașina de tocat. În amestecul de măruntaie mai punem niște sare și piper, eventual miezul unei felii de pâine (ca să curățăm mașina de carne), vreo 4-5 ouă crude (numărul depinde de cât de uscat este maglavaisul) și omogenizăm bine toate ingredientele. Dacă vrem să fie mai gras, mai adăugăm niște slănină de porc tocată. Sau resturi fierte de carne de miel – ce rămâne atunci când porționăm mielul.

Vom coace drobul la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau în prapure (dacă avem, nu e musai), uns pe deasupra cu puțin ulei. La foc potrivit, vreo oră.

Dacă vreți o variantă mai sexi, atunci în tavă aranjați tocătura în jurul unor ouă fierte tari, decojite.

Se taie după ce este rece.

Este perfect cu pâine cu cartofi, ceapă verde, ridichi și niște roșii de sezon.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *