Hot dog, wiener, frankfurter, crenvurșt. Din carne de vită sau vită/porc, în intestine de oaie. Sau din orice, că există variante inclusiv vegane. Nemțești – deși jur că-s mâncare băștinașă de Ardeal 😀 – deveniți faimoși pe tărâm american, se consumă într-o chiflă, cu un sos (muștar, ketchup, maio, etc.) și se asezonează cu ceapă, varză murată, salată de varză, ardei iuți etc.
Pe la noi nu prea mai găsim standuri cu hot dogs, dar pe cealaltă parte de ocean sunt o mâncare super rapidă și sățioasă. No bine, de la trei în sus. :)))) Și evident că nu se compară cu sandvișul nostru cu șnițel, dar când nu ai timp, merge și un crenvurșt. 😛
În varianta cea mai rapidă, cumperi chifle, le tai în jumătate și le umpli cu crenvurști, fierți sau trași la tigaie sau fripți pe grătar. Deasupra pui artistic niște muștar și ketchup și uite așa ai un hot dog rapid. 🙂
Eu am încercat să-mi fac chiflele acasă și am dat un nou rateu. Nimic nou sub soarele din bucătăria dezastrelor. :)))) Și am sărit peste muștar.
Dacă vreți o variantă mai fancy, atunci tăiați și niște castraveți acri sau roșii proaspete sau atentați la clasica salată de varză. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.