Sărbătorește femeia din tine cu o tartă decadentă, cu cremă de lămâie, un strat generos de frișcă și mascarpone și decor de fructe proaspete. 🙂
Opera lui Chef, bineînțeles. Dezastrul de mine a scris doar rețeta. 😀
Aluatul fraged: 200g făină, 100g unt, 1 gălbenuș de ou, 30g zahăr, un praf de sare și 1 lingură de apă. Amestecate toate, după care se întinde o foaie rotundă, care va umple o tavă rotundă mare de tartă. Băgați la frigider să fie rece, după care coaceți în cuptor preîncălzit, la temperatură medie vreo 20-25 de minute. Vedeți să nu se ardă! 🙂
Crema de lămâie: 110 ml suc stors de lămâie, 110 g de zahăr, 7 ouă (5 gălbenușuri și 2 întregi), 60g unt. Sucul, zahărul și ouăle se pun într-un vas și se bat ușor cu un tel, pe bain-marie până se îngroașă crema. În crema caldă se adaugă untul, se amestecă să se omogenizeze și se lasă la răcit. Se trece prin sită și se pune în coaja de tartă rece.
Glazura de mascarpone: 400 ml frișcă lichidă, bătută se amestecă cu 250g mascarpone (o cutie) și eventual niște zahăr, dacă vreți mai dulce, plus o păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract de vanilie, în funcție de ce aveți. Se toarnă peste crema de lămâie rece cu un poș sau cu ce aveți.
Decorul este din fructe proaspete de pădure.
Ies cam 8-10 felii, consumate a doua zi, după ce a stat la frigider. 🙂 Cu o cafea neagră. 😀
(Pisirozdezastrumic, dar chiar nu ai milă de noi? 😛 )
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.